Jouw wilde plannen voor Q2 - 2024 eens vrijblijvend bespreken?

helene-josephina-logo-wit-171px

Over Helene

The story behind

Helene Josephina Jacobs

Voor ik Helene Josephina oprichtte was ik grafisch vormgever / DTP-operator bij een grafisch communicatiebureau. Meteen nadat ik was afgestudeerd mocht ik daar mijn vast contract tekenen. Hoera, hoera voor jobzekerheid!

Pas op, ik heb daar al die jaren (8+) heel graag gewerkt, in een fijne werkomgeving en met toffe opdrachtgevers en collega’s. Maar toch was ik plots niet meer gelukkig in mijn huidige werksituatie. Is dat wat ze noemen een quarter-life crisis als je 30 wordt? 

Enfin, ik besloot dus om ontslag te nemen en aan mijn eigen onderneming te werken: Helene Josephina. Gewoon mijn naam, niet meer, niet minder. Niet omdat ik het mezelf gemakkelijk wou maken, maar gewoon om te kunnen zijn wie ik écht ben. En dat wens ik jou als ondernemer ook toe. Dat je trots mag zijn op jezelf en je onderneming, ongeacht wat anderen over je denken.

Want why fit in, if you can stand out? Jouw onderneming heeft een unieke persoonlijkheid die niemand anders heeft, en dàt is jouw geheime wapen! Vergeet heel even wat de concurrentie doet, welke kleuren er trending zijn en f#ck kritiek van mensen die niet tot jouw doelgroep behoren. You do you!

Samen gaan we aan de slag om jouw authentieke persoonlijkheid te benadrukken en je merk te laten shinen in jouw branche. 

En dat wens ik jou als ondernemer ook toe. Dat je trots mag zijn op jezelf en je onderneming, ongeacht wat anderen over je denken."

Jeroen V.

4/5

Betere service is in mijn ogen onmogelijk. Creatief, meedenkend, ruimdenkend en een goede communicatie. Als er zaken aangepast moesten worden, kan je bij Helene meteen terecht. Deadlines & budget werden gerespecteerd zoals afgesproken. Mijn ervaring was gewoon top!

Barnosh

Tinne D.

4/5

Helene Josephina ontwierp een geweldige visuele huisstijl voor “Paulien heeft P(R)ETT”, inclusief naam, posters, flyers, banners, en social media afbeeldingen. Haar ontwerpen zijn fris en energiek, perfect passend bij ons Paulientje. Ze is klantgericht en flexibel, zelfs bij last-minute verzoeken. Haar werk is zowel visueel indrukwekkend als effectief in het overbrengen van onze boodschap.

Paulien heeft P(R)ETT

domx

Dominique V.

4/5

Ik vind de branding echt heel geslaagd! Ook met die voorbeeldjes & mockups hoe ik de huisstijl kan gebruiken, zijn echt goed gedaan! Ik ben SUPER tevreden, mooi werk geleverd! Ik vind het heel moeilijk om nog feedback te geven over iets waarvan ik al 100% tevreden ben. Topper!

DOMX

polaroids
Likes & Dislikes

Zijn wij een match? 🔥

❤️
muziek / festivals / good food = good mood / zelf-expressie / DIY & knutselen / dieren (en voornamelijk honden) / humor / tweedehands winkeltjes / tattoo’s / rode lippenstift / dansen / zwarte koffie mét crèmalaagje / dinokoeken / versgewassen lakens / namiddagdutjes / spiritualiteit / zelfontwikkeling / zwemmen & water (ik ben Vissen ♓) / pistolets op zondag / reizen & kamperen / vanlife / true-crime…


doktersafspraken / eet- en smakgeluiden / printers die hun eigen goesting doen / smallminded people / jeukende kledij-etiketjes / luidruchtige kinderen (sorry, not sorry) / natte sokken / winkelen in de solden / Schlagermuziek / autorijden / onrechtvaardigheid / mensen zonder eigen mening / overprikkeling / …

1999

Paint Pionier

Back in the 90's, waar het allemaal begonnen is: Freddie Fish, Putt Putt en Pyjama Sam waren mijn online compagnons. Al snel ontdekte ik Paint & Photoshop. Mijn early-bird carrière als grafisch ontwerper was gelanceerd, haha!

1999-320
2008-320

2008

SISA baby!

Veertien jaar was ik, toen ik aan ons mama vroeg of ik naar 't Stedelijk Institiuut voor Sierkunsten en Ambachten mocht gaan. Daar ben ik uiteindelijk afgestudeerd in Multimediatechnieken. (Die tong uitsteken, zat er toen al in!)

2015

Geslaagd!

In 2015 studeerde ik met onderscheiding af aan de AP Hogeschool in de richting Grafische en Digitale Media, met specialisatie Crossmedia ontwerp.

2015-320
2023-320

2023

Time to say goodbye

Na 8+ jaar was het tijd om afscheid te nemen als grafisch ontwerper / DTP'er bij het communicatiebureau waar ik toen werkte. Ik ben hen nog steeds erg dankbaar voor de ervaring die ik daar heb mogen opdoen, maar het was tijd voor een nieuw hoofdstuk..

Op deze website maak ik gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren. Klik op "accepteren" als je akkoord gaat. 🍪  Meer weten?

Ik wil mijn project vrijblijvend bespreken